Waarom heet Nike Nike?

Enkele van ‘s werelds vele dringende vragen: waarom stak het gevogelte de weg over? Wat is het impliceren van het leven? Evenals eindelijk, waarom heet Nike Nike? Gelukkig begrijpen we de reactie – en het is veel veel fascinerend dan je zou denken …

Oorspronkelijk Blue Ribbon genoemd, werd Nike opgericht door de legendarische lopende trainingskosten Bowerman en zijn stagiair Phil Knight. Beide fervent lopers, het duo was gepassioneerd over het ontdekken van ingenieuze methoden om hun run te verlengen en de vele begeerbare hardloopschoen ter wereld te maken.

Tijdens zijn jaren twintig reisde Knight de wereld rond door inspiratie, cultuur en avontuur. Hij vond plaats in een standbeeld van Nike – de Griekse gevleugelde godin van de overwinning. Jaren later suggereerde Johnson – een medewerker – toen ze brainstormen over potentiële bedrijfsnamen met zijn team, dat ze de naam van het merk van Blue Ribbon naar Nike aanpassing. Knight vond het niet zo leuk en suggereerde in plaats daarvan dat ze de zakelijke dimensie noemen6; Niemand was enthousiast als ze een deadline van 9 uur hadden, dus nam hij een sprong in het geloof. Evenals zo werd het wereldberoemde Nike-merk geboren.

Afbeelding door Xavier Teo/Unsplash
Een andere fascinerende waarheid over het merk is de oorsprong van het Swoosh -logo. Nu begrijp ik niet van je, maar ik geloofde zeker dat het een tik was – ik noemde het eigenlijk altijd de “Nike Tick” (wat een groentje), hoe helaas ook! Het werd echt ontwikkeld door Carolyn Davidson (voor een eenvoudige $ 35) om de bewegingsboog weer te geven, omdat het woord ‘swoosh’ zowel geluid, snelheid als beweging betekent. De vorm van de boog wordt ook beïnvloed door de vleugelachtige vorm van Nike-de Griekse godin. De combinatie van dit logo evenals de wereldwijd erkende naam heeft een van de meest succesvolle sportkledingmerken ter wereld geboren en heeft Knight voorop gebracht in succes.

Hoewel we je niet kunnen vertellen waarom het gevogelte de weg overstak of wat het impliceren van het leven is, kunnen we je vertellen om het boek van Phil Knight, Shoe Dog, te bekijken voor veel meer over de geschiedenis van het merk Nike. Reken op ons – het zal uw leven wijzigen.

Afbeelding door Lefteris Kallergis/Unsplash