Hoe u uw schoenmaat thuis kunt meten

Er is niets ergers dan een paar gloednieuwe schoenen online krijgen, geduldig wachten tot ze worden verzonden, de doos subtiel openen zodra ze aankomen, ze te voet glijden, En dan eindelijk beseffen dat ze veel te klein of te groot voor je zijn. Dit is de slechtste nachtmerrie van de sneakerhead! Hoewel de enige verkoper al vele jaren groottegidsen heeft geplaatst, wat als je je ware schoenmaat om te beginnen niet eens kent? Onze fan-favourite fittinggidsen hebben in het verleden duizenden en duizenden van jullie geholpen, maar we laten je nu zien hoe je je schoenmaat kunt meten vanuit het comfort van je eigen huis!

Dus waarom is dit belangrijk? Nou, als een liefhebber van trainers, wil je dat ze er goed uitzien op voeten, dus het vinden van de beste pasvorm is absoluut essentieel. Het geeft ook aan dat u de beste steelt en deals voor de enige verkoper kunt vinden en precies weet welke schoenmaat u meteen kunt afrekenen!

Het kopen van de verkeerde schoenmaat kan in de toekomst ook veel voetgezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder blaren, bunions, maïs, teennagelschade, een verkorte achillespees en structurele misvormingen. Deze kunnen een behoorlijk ernstige lange termijn zijn, dus het is cruciaal om zo snel mogelijk een nauwkeurige meting te krijgen. Het klinkt misschien een beetje dom, maar het is eigenlijk heel belangrijk om het ideale paar schoenen te krijgen!

Als kinderen gingen we vroeger naar onze lokale schoenenwinkel en ze zouden een vreemde constructie gebruiken, een Brannock -apparaat genaamd om een ​​ruwe schatting te krijgen van wat je schoenmaat zou zijn. Nou, de voeten van het kind zijn een beetje anders dan die van volwassenen, omdat ze in een schandalig tempo groeien. Als je nu naar je high street -winkel gaat en vraagt ​​om een ​​van deze apparaten te gebruiken, is de kans groot dat ze je waarschijnlijk zullen vertellen dat ze alleen voor schoenen van kinderen zijn gemaakt, dus om je te redden van de schaamte, zijn we hier om te helpen – dus laten we beginnen!

Afbeelding door middel van flacko040
Wat je nodig zult hebben

Volgens een enquête uitgevoerd door Wynsors World of Shoes, hebben drie op de vier Britten hun voetgrootte niet gemeten gezien het feit dat ze op school zaten. Een andere studie van de American Orthopedic Foot and Ankle Society ontdekte dat 88% van de vrouwen in de Verenigde Staten schoenen draagt ​​die veel te klein zijn voor hen, terwijl 70% van de mannen de verkeerde schoenmaat helemaal draagt. Als je geen deel wilt uitmaken van deze schokkende statistieken, zijn hier een paar dingen die je nodig hebt om de uiterste schoenen te krijgen:

Een stuk papier x2
Een pen of een potlood x1
Een liniaal of een meetlint x1
Een vriend of familielid (optioneel)

Voetmeting

Om de beste pasvorm te vinden, is het eerste wat u moet doen een stuk papier op een plat en hard oppervlak zetten en erop afgaan. Als je je op je gemak voelt, volg dan de omtrek van je voet. Als je dit hebt, vraag je een vriend of familielid natuurlijk om rond te trekken om de meest nauwkeurige voetmeting te krijgen.

Als je blij bent met wat je hebt gedaan, gebruik dan een liniaal of meetlint om de lengte van je voet te meten van de langste teen (die normaal de grote teen is) helemaal tot aan de achterkant van je hiel. Het is cruciaal dat je dit in een rechte lijn doet, anders zijn de uiteindelijke getallen niet nauwkeurig. Het is ook vermeldenswaard dat het niet uitmaakt in welke eenheid van meet u deze opschrijft, omdat we dat later in de fittinggids zullen bereiken.

Als je de cijfers naar beneden hebt, meet dan de lengte van je voet over het breedste deel. Dit is normaal gesproken over de bal van je voet, maar verschilt van persoon tot persoon. Nogmaals, zorg ervoor dat u uw voetbreedtegallen schrijft, omdat we ze nodig hebben voor later bij het uitzoeken van de ideale schoenbreedte.

Afbeelding door middel van flacko040
tips & trucs

Voordat u uw voetmeting krijgt, zijn er een paar dingen die u moet overwegen en rekening moet houden. Zoals eerder opgemerkt, kunnen het niet krijgen van nauwkeurige cijfers in de toekomst ernstige voetgezondheidsproblemen veroorzaken, dus zorg ervoor dat u al deze dingen doet voordat u naar het volgende gedeelte gaat met de allerbelangrijkste groottekaart en de conversietabel.

Om dingen af ​​te trappen, meet je je voeten na een volledige dag van wandelen zo bij voorkeur in de avond. Dit komt omdat wandelen uw voetgrootte enigszins kan vergroten – dit is vooral cruciaal voor grotere voetberekeningen en kinderen van kinderen. Het is ook de moeite waard om de metingen uit te voeren terwijl je het type sokken, panty’s of inlegzolen draagt ​​die je normaal zou dragen. Meet alleen je voeten op blote voeten als je van plan bent om je schoenen met niets anders te dragen dan je blote voeten – dit is niet iets dat we vooral om hygiënische redenen zouden aanbevelen, maar jij doet je!

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, denken veel mensen dat beide voeten automatisch dezelfde schoenmaat hebben, aangezien ze van dezelfde persoon komen, maar dit kan niet veel meer verkeerd zijn. In feite heeft de meerderheid van de mensen verschillende voetgroottes die enigszins asymmetrisch zijn. Met dit in gedachten, wanneer u uw volgende paar sneakers krijgt, gebruiken de metingen van de grotere voet – dit is absoluut cruciaal!

Maattabel

Nu dat yJe hebt alle voetmetingen en cijfers die je nodig hebt, het is tijd om naar onze schoenmaatgrafiek te gaan die je hieronder kunt vinden om de beste schoenmaat die je moet krijgen uit te werken. Gescheiden tussen de maten voor mannen en vrouwen, zult u ook een nuttige conversietabel vinden die alles in het VK, de VS en de EU -maten splitst.

Laten we dit beginnen met een voorbeeld. Ik kreeg mijn voetmetingen met behulp van de bovenstaande methode. Met een stuk papier, een potlood en een meetlint, schreef ik de lengte van mijn voet en mijn voetbreedte op en ontdekte dat het betrekking had op iets meer dan 28 cm. Ik ontdekte eigenlijk dat mijn andere voet iets groter was met meten op 28,5 cm, dus met behulp van de schoengrootte -conversietabel ben ik erachter dat ik een 10uk -sneaker moest krijgen die 100% nauwkeurig is voor de schoenmaat die ik normaal zou krijgen.

Het is vermeldenswaard dat verschillende merken verschillende conversies hebben, dus uw Britse grootte kan bijvoorbeeld anders zijn dan uw EU -grootte, afhankelijk van het bedrijf waar u voor gaat, maar de onderstaande maatgrafiek krijgen.

Veel Gestelde Vragen

Welke meting moet ik gebruiken om mijn voeten te meten?

Hoewel er niet slechts één meting is die u kunt gebruiken, raden we aan om centimeters te gebruiken. Dit komt omdat het de meest nauwkeurige is en waarschijnlijk veel zal worden gevonden op de meeste identificaties en groottekaarten die door merken worden geleverd.

Is de grootte verschillend tussen merken?

Ja! Een andere reden om centimeters te gebruiken bij het meten van uw voeten is omdat hoewel maten zoals UK8 of US10 tussen merken kunnen variëren, de centimeterafmetingen consistent blijven. De ene merken UK7 kan absoluut anders zijn dan de andere, maar 26 cm zal consistent zijn, wat er ook gebeurt.

En dat is dat! De volgende keer dat je nieuwe schoenen door de enige verkoper wilt krijgen en weet je niet zeker welke schoenmaat u moet doen, zorg er dan voor dat u deze nuttige fittinggids gebruikt! Zorg ervoor dat u een bladwijzer maakt , styling, en nog veel meer:

Adidas Superstar Size Guide
Air Jordan 1 Size Guide
Nike Air Force 1 Size Guide
Nike Dunk Size Guide
Yeezy verbetert 350 maatgids

Afbeelding door middel van adamls